, ,

Anticellulite Mask

Shenemil

Anticellulite Mask – Maska za negu kože sa izražemin celulitom

Aticellulite mask je prirodna maska na bazi gline koja omogućuje pojačan dotok krvi, sprečava gomilanje toksina i hrani kožu sa izraženim celulitom.

Celulit predstavlja disfunkciju celularnog tkiva. Limfna drenaža je u takvim slučajevima obično slaba, pa zbog toga može doći i do infiltracije toksičnih materija. U tom slučaju se može osetiti bol.

Pojava celulita je obično lokalizovana na butinama u predelu kukova, ali se može pojaviti i na rukama i ramenu. Javlja se u bilo kom životnom dobu, nezavisno od težine. Može se javiti čak i kod veoma mršavih ljudi.

Celulit je bolest površinskog i potkožnog tkiva, a usled konstantnog nakupljanja tečnosti (stalni otoci), koža postaje tvrda, hrapava. Tačan uzrok pojave celulita se pouzdano još uvek ne zna. Postoje brojen hipoteze.

24,12 EUR

Anticellulite Mask – Maska za negu kože sa izražemin celulitom

Anticellulite Maskprirodna maska na bazi gline koja omogućuje pojačan dotok krvi, sprečava gomilanje toksina i hrani kožu sa izraženim celulitom.

Celulit predstavlja disfunkciju celularnog tkiva. Limfna drenaža je u takvim slučajevima obično slaba, pa zbog toga može doći i do infiltracije toksičnih materija. U tom slučaju se može osetiti bol. Tkivo može biti tvrdo ili mekano na dodir, a koža postaje sunđerasta i liči na pomorandžinu koru. Pojava celulita je obično lokalizovana na butinama u predelu kukova, ali se može pojaviti i na rukama i ramenu. Javlja se u bilo kom životnom dobu, nezavisno od težine. Može se javiti čak i kod veoma mršavih ljudi.

Celulit je bolest površinskog i potkožnog tkiva, a usled konstantnog nakupljanja tečnosti (stalni otoci), koža postaje tvrda, hrapava. Tačan uzrok pojave celulita se pouzdano još uvek ne zna. Postoje brojen hipoteze.

Loša funkcija jetre, sa opštom intoksikacijom organizma, neretko je posledica loše ishrane, uključujući i konzumiranje alkohola i drugih po jetru štetnih pića, ali i emocionalnih stresova, nedovoljnog kretanja… Najčešće je reč o neuravnotežnom radu endokrinog sistema, ali može biti i posledica disfunkcije jajnika, što je npr. slučaj u menopauzi.

Primena:

Glina se može mazati 3-4 puta nedeljno, ili svakog dana. Tako namazanu glinu treba držati najmanje 1-2 sata, ili se može namazati uveče pred spavanje, a ujutro isprati.

Kod najvišeg stadijuma pojave celulita je potrebna kvalitetna detoksikacija celog organizma. A jedan od najefikasnijih, najstarijih i najbržih načina jeste eliminacija toksina bentonitnom glinom u prahu Detox, u neprekidnom trajanju od 60 dana.

Glina u prahu Detox se pije tri puta dnevno pre svakog obroka, da bi se višak tečnosti, zadržan u potkožnom tkivu, eliminisao zajedno sa toksinima. Istovremeno se fizikalnom terapijom, hidromasažom i masažom podstiče snažnije i brže uklanjanje toksina. Masaže ne smeju biti bolne. Za masažu obavezno treba koristiti ulja koja sadrže ekstrakte kantariona, bršljana, hajdučke trave, bokvice, kao i ona koja imaju antitoksična dejstva i potpomažu rad limfnog sistema i ubrzavaju cirkulaciju krvi. To su ulja čempresa, lavande, limuna, pomorandže, žalfije i mandarine.

Posle masaže kožu ne treba prati narednih 20 sati, jer je proces difuzije aktivnih supstanci i njihove interakcije veoma dug.

PRIMENA KOD SPOLJNOG MAZANJA TELA, U PREDELU KIČME I JETRE:

Ovaj proizvod može se koristiti i kod drugih sličnih zdravstvenih problema, koji su posledica neadekvatnog rada jetre.

Svake večeri namazati glinu, a zatim preko nje staviti zavoj ili gazu, preko toga opet namazati glinu, pa opet zavoj ili gazu. Ako glina spada kada se zasuši, tada se može pričvrstiti pojasom ili šalom. Maže se jednom do dva puta nedeljno, a preko zadnjeg sloja se stavlja parče najlona, kako bi delovala dubinski, do kičme ili jetre. Posle upotrebe otvor kese samo slepiti prstima kako bi se sprečilo isušivanje. Istim postupkom se maže i kičma.

Sastav/Ingredients: Voda (water), glina(clay), askotbinska kiselina(ascorbic acid), ksantan guma (xanthan gum), natrijum bikarbonat (sodium bicarbonate), uljni ekstrakt hajdučke trave ( yarrow oil extract), ekstrakt divljeg kestena (horse-chestnut seed extract), ekstrakt tamjana(frankincense extract), ekstrakt šipurka (rosehip extract), ekstrakt nevena (marigold extract), ekstrakt bršljana (ivy extract), ekstrakt lavande (lavander extract), natrijum salicilat (sodium salicylate), miris (parfum).

Napomene:

  • Uputstvo je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonitne gline u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.
  • Ovaj proizvod nije lek!
  • Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.
Šifra proizvoda: acel001 Kategorije: , , Oznake: ,
Težina0.3 kg
brands

Shenemil