, , , , ,

Termoglina

Shenemil

Termoglina – termo jastuče za spoljnu upotrebu

Ovaj oblik termoterapije koristile su stare civilizacije.

Termoglina je lako prilagodljiva telu, lako se oblikuje, podstiče cirkulaciju krvi na lokalno tretiranom mestu, opušta i brzo uspavljuje.

28,06 EUR

Termoglina
za spoljašnju upotrebu

Termoglina je jastučke ispunjeno gel – glinom za nagrevanje pojedinačnih delova tela. Termoglina podstiče cirkulaciju krvi lokalno tretiranog mesta, opušta i umiruje.

Može se koristiti kod: nazeba, bolova u vratnom delu, gasova i nadimanja, reumatskih oboljenja, oboljenja bubrega, žučne kese, prostate, bešike, reproduktivnih organa žene, sportskih povreda i dr.

Takođe je korisna i kod rehabilitacije, posle hirurških ili ortopedskih intervencija, upala mišića i zglobova, stomačnih tegoba, protiv celulita, upale krajnika, srednjeg uha i drugo.

DEJSTVO: Toplotni prenos provođenja energije je jedna od najstarijih lekovitih praksi i odlikuje je neposredni kontakt zagrejane Termogline i ljudskog tela. Prenos toplote dovodi do širenja arteriola, kapilara i venula.

Putem refleksije dolazi i do širenja krvnih sudova u dubljim slojevima organizma, a samim tim i do mobilizacije krvi iz unutrašnjih organa i krvnih depoa (jetra, slezina, subpapilarni venski pleksus).

Kod zglobova dolazi do pobuđivanja zgusnute sinovijalne tečnosti (tečnost unutar zglobova) u cilju poboljšanja cirkulacije hranljivih materija kroz kapilare i ćelije.

Ukoliko je prethodno tretirano mesto namazano glinom za negu zglobova i mišića R CLAY MASK, tada se pored termičkog javlja i difuziono dejstvo lekovitih supstanci gline.

Dolazi do višestruko intenzivnije razmene materija i energije sa tretiranim tkivom.

UPOTREBA: pre upotrebe Termoglinu najpre treba zagrejati.

PAŽNJA:
1. Visoka temperatura (preko 150 C) može  istopiti polietilensku (PE) ambalažu;
2. Termoglina se ne sme zagrevati u rerni šporeta (električnog ili na drva).
3. Pri zagrevanju ne sme se glina stavlja na metal, jer će se PE-ambalaža istopiti.

TERMOGLINU JE POTREBNO ZAGREVATI ISKLJUČIVO KAKO JE NAVEDENO U OVOM UPUTSTVU.

U MIKROTALASNOJ PEĆI (kao najbolji i najbrži način zagrevanja): Termoglina se se malo savije ili skupi u loptast oblik i stavi na stakleni tanjir mikrotalasne peći.

Potrebno ju je zagrejati na najvišem stepenu, 3 minuta (u zavisnosti od jačine peći, oko 600- 800W, na opciju kuvanje).

Zagrejanu Termoglinu pre polaganja na obolelo mesto obavezno treba uviti u prikladnu tkaninu (peškir i sl.).

U ŠERPI: U veću šerpu staviti keramičku tacnu, preko nje plastični tanjir i sipati vodu do visine tanjira (da voda nipošto ne ulazi u tanjir). Na tanjir postaviti Termoglinu.

Po potrebi, možemo je saviti ili skupiti u loptast oblik (vidi sl. 1). Poklopiti, uključiti na najviši stepen (3 ili 6) da voda proključa, a zatim smanjiti na minimalan (0,5 ili 1) i grejati na vodenoj pari 20-30 minuta.

Nakon toga, kesu sa vrućom Termoglinom pažljivo izvaditi iz šerpe, obrisati od vode, pa potom uviti u neku prikladnu tkaninu (peškir i sl.) i držati na obolelom mestu sve dok se Termoglina ne rashladi.

Intenzivno emitovanje toplote od Termogline kontroliše se slojem tkanine, tako da ona zadržava temperaturu višu od temperature tela u toku noći, dakle 6-8 časova.

Kako veći deo naslaga-kamena u bubrezima, bešici i žučnoj kesi i krvnim sudovima (kalciniziranje sudova) nastaje noću, kada je metabolizam na minimumu svojih funkcija, to je preporučljivo da se Termoglina drži u toku spavanja.

Kod smetnji pri mokrenju preporučuje se stavljanje u predelu mokraćne bešike. Izlučivanje mokraće smanjuje se kod svih toplotnih procedura koje su praćene znojenjem.

Pre masaže, može se određeni deo tela zagrejati Termoglinom, jer se tako mišići opuštaju, a sa odgovarajućom kombinacijom ulja masaža je lakša i efikasnija.

Sastav/Ingredients: glina (clay), voda (water), mentol (menthol), kamfor (camphor), konzervans (preservative), so (salt), ekstrakti bilja (herbal extract) parfem (parfum).

NAPOMENA:
– Termoglina služi za višestruku upotrebu.
– Ne vaditi iz originalne polietilenske ambalaže.
– Nije predviđena za razmazivanje po telu.
– Termoglinu je potrebno čuvati i od oštrih predmeta.

Uputstvo je rađeno prema najnovijim svetskim istraživanjima termodinamike biosistema, oblast termoterapija tkiva lekovitim glinama.

Ovaj proizvod nije lek!

Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.

Težina0.5 kg
brands

Shenemil