-5%
,

ALKAKAPS Coenzyme Q10


60 Mekih želatinskih kapsula. ALKAKAPS COENZYME Q10 – izvor energije, eliksir života. Coenzyme Q10 je fiziološki sastojak tela, prisutan je u svim ćelijama živih bića…

860,00 RSD 910,00 RSD

60 Mekih želatinskih kapsula.

ALKAKAPS COENZYME Q10 – izvor energije, eliksir života.

Coenzyme Q10 je fiziološki sastojak tela, prisutan je u svim ćelijama živih bića. Prirodni je enzimski faktor, i ime esencijalnu ulogu u produkciji energije celog organizma.

Deluje kao katalizator koji ubrzava i usmerava mnoge biohemijske i biološke preocese, reguliše energetske procese i obezbeđuje neophodnu energiju ćelijama. Starenjem, posle 35 godine života, telo gubi sposobnost sinteze potrebnih količina Coenzyma Q10, što dovodi do usporavanja i poremećaja metabolizma i pada imuniteta. Najviše stradaju srce, jetra i pluća.

Preporučuje se svim osobama posle 35 godine života, aktivnim sportistima, osobama koje su pod svakodnevnim stresom, za vreme virusnih epidemija, kod srčane insuficijencije, angine pektoris, aritmije i infarkta miokarda, kod povećanog nivoa holesterola, triglecirida i šećera u krvi, kod povišenog krvnog pritiska, za jačanje imunog sistema, kod alergija, astme i respiratornih bolesti.

Koenzim Q10 ima više funkcija u organizmu:

● U proizvodnji energije unutar ćelija, u proizvodnji energetski bogatog jedinjenja АТP (Adenosine Triphosphate), naročito u muskulaturi srca i skeleta;

● Ima ulogu antioksidansa, čime štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala;

● Ima ulogu imuno stimulatora – aktivira imuni sistem;

● Snižava povećani krvni pritisak kada se upotrebljava sam ili u kombinaciji sa antihipertenzivnom terapijom.

Preporučuje se kod Parkinsonove i Alchajmerove bolesti, multiplskleroze i neurodegenerativnih oboljenja, kod mišićne distrofije, paradentoze, malignih bolesti i AIDS-a, za regulaciju telesne mase. Preporučuje se muškarcima sa impotencijom i smanjenom pokretljivošću spermatozoida. Utiče na usporavanje procesa starenja.

Napomena: ne prporučuje se deci, trudnicama i dojiljama.

ALKAKAPS Coenzyme Q10 meke želatinske kapsule sadrže 10mg koenzima Q10 u jednoj kapsuli.

Doziranje:

Preporučena dnevna doza, u zavisnosti od cilja i tretmana je 1 do 6 kapsula u toku dana, podeljeno u tri doze, koje se uzimaju posle obroka.

Šifra proizvoda: 290009p Kategorije: , Oznake: , ,
Težina 0.12 kg