, , ,

Magnezijum 375 Plus B6


30 kapsula Magnezijum 375 Plus B6 Magnezijum je mineral, neophodan za pravilno funkcionisanje svih mišića i nervnog sistema. Pored značajne uloge u nervnoj provodljivosti, magnezijum učestvuje i u opuštanju mišića, ograničava broj nevoljnih kontrakcija,

420,00 RSD

Magnezijum 375 Plus B6 30 kapsula

Magnezijum je mineral, neophodan za pravilno funkcionisanje svih mišića i nervnog sistema. Pored značajne uloge u nervnoj provodljivosti, magnezijum učestvuje i u opuštanju mišića, ograničava broj nevoljnih kontrakcija, čime utiče na smanjenje grčeva i na regulisanje srčanog ritma. Deluje i na rad creva.

Vitamin B6 (piridoksin) olakšava absorpciju magnezijuma iz digestivnog trakta i pomaže njegov prolazak u ćelije. Učestvuje u mnogim metaboličkim procesima, u funkcionisanju nervnog i imunog sistema. Takođe, igra značajnu ulogu u oslobađanju ugljenih hidrata iz mišića.

Magnezijum 375 Plus B6 sadrži 100% dnevnih potreba za magnezijumom i vitaminom B6, pri čemu se oni medjusobno dopunjuju . Uzimanje vitamina B6 uz Magnezijum je od posebnog značaja, jer se u slučaju prosečnog režima ishrane unosi oko 300 mg magnezijuma na dan, od čega se samo jedna trećina apsorbuje.

Preporučuje kod:
– Grčeva i bolova u mišićima
– Problema sa opstipacijom (zatvora, lenja creva)
– Pojačanog fizičkog napora (vežbanja) kod sportista
– Umora, slabosti i za prolećnu malaksalost
– Nervne napetosti i razdražljivosti, PMS-a
– Migrene i drugih oblika glavobolja
– Otklanjanje simptoma u menopauzi i u PMS-u

Primena: jedna kapsula dnevno uz glavni obrok.

Pakovanje: 30 kapsula

Šifra proizvoda: 253126p Kategorije: , , , Oznake: ,
Težina 0.15 kg