-2%
,

Neuroforte


Compare
Neuroforte je posebno namenjen:
– Rukovodiocima od kojih se zahteva optimalna funkcija nerava i mozga
– Osobama čiji posao zahteva psihičku i fizičku izdržljivost
– Nastavnicima i predavačima, posebno nastavnicima predškolskih i školskih ustanova
– Osobama sa degenerativnim neurološkim poremećajima i onima koji pate od anksioznosti
– Osobama koje pate od bipolarnog poremećaja ili koje se osećaju nervozno u svakom trenutku
– Osobama srednjih godina i starijima da pomogne kod nervnih funkcija

22,13 EUR 22,57 EUR

Nervni sistem i mozak deluju kao sistem za komunikacioni odgovor tela, koordinirajući dolazne i odlazne poruke iz celog tela.Zdrav nervni sistem nam omogućava da savladamo uspone i padove u životu donoseći ravnotežu i harmoniju. Neuroforte® iz HealthAid sadrži bitne hranljive materije kao što su aminokiseline, vitamini, minerali i antioksidansi, koji pomažu u održavanju nervnog sistema i daju osećaj ravnoteže i blagostanja.

Važan faktor za zdrav nervni sistem je ravnoteža neurotransmitera u mozgu (supstance koje prenose informacije od jedne nervne ćelije do druge), kao što su dopamin, GABA (gama-aminobuterna kiselina) i serotonin.

Svi neuroni komuniciraju sa drugim nervnim ćelijama ili telesnim ćelijama putem električnih impulsa. Nešto stimuliše neurone, koji zatim prenose poruke u druge neurone, što dovodi do kaskadnog ciklusa aktivnosti neurona. Neuroni zahtevaju energiju iz hranljivih sastojaka koji se nalaze u cirkulišućoj krvi, kao što su glukoza i kiseonik i stalno se oporavljaju tako da oni mogu da nastave da ispravno funkcionišu.

Nekoliko ključnih hranljivih sastojaka su potrebni za snabdevanje hemikalija odgovornih za formiranje neurotransmitera u mozgu, što pomaže ravnoteži u mozgu. Kada se uzima na dnevnoj bazi, dopuna sa određenim aminokiselinama, vitaminima i mineralima, antioksidanasima i lekoviim biljem nam pomaže da se osećamo više mentalno uravnoteženim i pruža nam opšti osećaj blagostanja.

Antioksidanti su najvažnije supstance koje sprečavaju ili popravljaju oksidativna oštećenja ćelija. Antioksidansi su obećavajući agensi u lečenju neuroloških bolesti kod ljudi. Naš mozak stvara veliki broj slobodnih radikala; ovi antioksidansi neutrališu slobodne radikale i štite neurone u našem mozgu održavajući krvne sudove gipkim i otvorenim, obezbeđujući protok hranljivih materija u mozgu. Neuroforte iz HealthAid sadrži ove antioksidanse, jedan posebno a to je vitamin C.

Ključni sastojci Neuroforte ® može da pomogne balansu nervnog sistema na sledeći način:

Lecitin izgleda igra ključnu ulogu u nervnim funkcijama i pomaže mozgu u regionu uposlenih nerava da naprave vezu jedan sa drugim.

Holin je komponenta lecitina i od suštinskog značaja je za pomoć da se preobrate masti u energiju u jetri, kao i za pomoć u transmisiji nervnih nadražaja u mozgu preko druge hemijske supstance, acetilholina, koji zapravo prenosi poruke između nervnih ćelija.Mozak koristi acetilholin za mnoge svrhe, uključujući i kontrolu memorije, srca i znojenja. Istraživači su otkrili da postoji nedostatak acetilholina kod nekih ljudi koji imaju neurološke poremećaje.

Inozitol je identifikovan kao jedinjenje koje deluje kao “drugi glasnik” pomažući oslobađanje kalcijuma u toku prenosa nervnih signala koji kontrolišu pokrete mišića, zbog čega je od suštinske važnosti za optimalno funkcioisanje ćelija i mozga.

Tirozin lako prelazi krvno-moždanu barijeru i prekursor je za neurotransmitere dopamin i noradrenalin koji pomažu da se poboljša pamćenje, povećavaju mentalnu budnost i podižu raspoloženje. Tirozin prenosi nervne impulse do mozga, pomaže prevazilaženju depresije i promoviše zdravo funkcionisanje štitne žlezde, nadbubrežnih žlezda i hipofize.

Glutamin se smatra prirodnom “hranom za mozak”, kroz poboljšanje mentalnih sposobnosti, kao i sredstvo za “podizanje” kod umora.

Fenilalanin se koristi od strane mozga da proizvodi noradrenalin, hemijsku supstancu koja prenosi signale između nervnih ćelija u mozgu što vas drži budnim i opreznim, smanjuje osećaj gladi, funkcioniše kao antidepresiv i pomaže da se poboljša pamćenje.

Ginko biloba dokazano povećava cirkulaciju krvi u mikro krvnim kapilarima koji se nalaze u mozgu. Ovo osigurava da mozak prima vitalni kiseonik i hranljive materije za optimalno funkcionisanje. Ginko može poboljšati kratkoročno pamćenje, mentalnu budnost i ukupne kognitivne performanse, a takođe je sakupljač slobodnih radikala. Ginko, aminokiseline i holin deluju sinergijski na održavanje nervnog sistema, pomažu telu i umu da se izbori sa stresovima života i obezbeđuju balans hemikalija mozga.

Magnezijum je važan mineral za promociju zdravlja, jer poboljšava oko 300 enzimski vezanih procesa. Ovaj mineral pomaže u konvertovanju šećera u energiju u krvi i omogućava efikasno funkcionisanje nerava i mišića.

Nikotinamid (vitamin B3) je takođe neophodna za funkcionisanje nervnog sistema i može biti od značaja za funkcionisanje mozga, sa primenom kao što je poboljšanje memorije..

Vitamin B6 ili piridoksin je uključen u više telesnih funkcija nego bilo koja druga hranljiva materija. Potreban je za proizvodnju serotonina, melatonina i dopamina, tri važne hemikalije u mozgu, kao i RNK i DNK nukleinskih kiselina, koje sadrže genetska uputstva za reprodukciju i rast svih ćelija.

Neuroforte ® mogu svakodnevno koristiti sve osobe da održe zdrav nervni sistem, koji omogućava bolju borbu sa usponima i padovima u životu, donoseći ravnotežu čulima, podržavajući stresno i mentalno zdravlje

Šifra proizvoda: 210000p Kategorije: ,
Težina 0.1 kg

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Neuroforte”

There are no reviews yet.

Select your currency
EUR Euro