,

OLIGOGAL Cr


30 Kapsula, OLIGOGAL Cr, dijetski prooizvod – mineral Hrom organski vezan za pivski kvasac… Esencijalni oligoelement, preporučuje se dijabetičarima, gojaznim osobama, srčanim bolesnicima… Neophodan za normalno funkcionisanje organizma…

470,00 RSD

OLIGOGAL Cr  –  mineral Hrom organski vezan za pivski kvasac.

DEJSTVO: Hrom je esencijalan oligoelement, neophodan za normalno funkcionisanje organizma i treba ga svakodnevno unositi hranom. Njegov nedostatak u ishrani može se nadoknaditi svakodnevnim uzimanjem Oligogal Cr.

Oligogal Cr je prirodni dijetetski proizvod sa organski vezanim hromom za pivski kvasac. Jedna kapsula Oligogal Cr sadrži 50 mikrograma organski vezanog hroma (III) koji se dobro apsorbuje.

Aktivni oblik hroma u ljudskom organizmu je složeni organski kompleks- GTF (Glucose Tolerance Factor- faktor tolerancije na glukozu) koji čine hrom (III), vitamin B3 i glutation.

Hrom stimuliše aktivnost enzima koji učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti, holesterola i proteina. Najznačajnija uloga hroma je u poboljšanju dejstva insulina ( povećava se broj i osetljivost insulinskih receptora) i održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.

Istraživanja pokazuju da hrom povećava nivo HDL (dobrog) holesterola. Istovremeno smanjuje nivo ukupnog holesterola i rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

Hrom utiče na smanjenje telesne težine i povećanje mišićne mase.

Oligogal Cr , kao dodatak ishrani, posebno se preporučuje:
– dijabetičarima uz osnovnu terapiju, u cilju povećanja efikasnosti insulina i sniženju povišenog nivoa šećera u krvi,
– osobama sa povećanim rizikom za nastanak dijabetesa (smanjena tolerancija na glukozu, gojaznost, visok krvni pritisak, povećan nivo masnoća u krvi).

Oligogal Cr, kao dodatak ishrani, preporučuje se:
– gojaznim osobama u cilju poboljšanja podnošljivosti na glukozu, smanjenja telesne mase i regulisanja nivoa holesterola,
– sportistima u cilju povećanja mišićne mase i snage, obnavljanja rezervi energije u mišićima i boljeg “sagorevanja“ masnih naslaga,
– srčanim bolesnicima u fazi oporavka posle srčanog infarkta kada se javlja nedostatak hroma,
– osobama koje se nepravilno hrane u cilju održavanja normalnog sadržaja hroma u organizmu i sprečavanja poremećaja izazvanih njegovim nedostatkom.

NAČIN PRIMENE: Dijabetičari (uz osnovnu terapiju) i potencijalni dijabetičari: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 2 kapsule, pre jela.Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje, često 8 nedelja, a najčešće više od 8 nedelja zavisno od stanja glikoregulacije, odnosno rezistencije na insulin. Doza održavanja je 2 kapsule dnevno.Gojazne osobe, sportisti, srčani bolesnici i osobe sa neodgovarajućom ishranom: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 1 kapsula, pre jela.

Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje. Može se uzimati u dužem periodu.

Preparat ima dobru podnošljivost i nisu primećeni negativni efekti.

PAKOVANJE:  30 kapsula

Šifra proizvoda: 361502p Kategorije: , Oznake: ,
Težina 0.05 kg