, ,

Active C

Shenemil

ACTIVE C – 300 g  Glina u prahu sa aktivnim ugljem za spoljnu upotrebu

ACTIVE C glina u prahu sa aktivnim ugljem za pripremu maske na koži lica i tela.
Bentonitna glina je nastala iz vulkanskog pepela. Uglavnom se sastoji iz minerala montmorilonita, ali su tu i gvožđe, kalijum, silicijum, magnezijum, natrijum i kalcijum, minerali čija su svojstva dobro poznata.

2.850,00 RSD

ACTIVE C – Glina u prahu sa aktivnim ugljem za spoljnu upotrebu

ACTIVE C glina u prahu sa aktivnim ugljem za pripremu maske na koži lica i tela.
Bentonitna glina je nastala iz vulkanskog pepela. Uglavnom se sastoji iz minerala montmorilonita, ali su tu i gvožđe, kalijum, silicijum, magnezijum, natrijum i kalcijum, minerali čija su svojstva dobro poznata.

Bentonitna glina sadrži i delove algi dijatomeja, što joj daje organski karakter.

Glina je od pamtiveka proveren prirodni proizvod, a na više mesta je pomenuta i u Bibliji, i kao preventiva i kao sredtsvo isceljenja. Kada se bentonitna glina pomeša sa vodom, tada ona nabubri i stvara se naelektrisanje koje omogućava progresivnu eliminaciju toksina i patogena (sa kože).

Pored vezivanja/adsorpcije, glina ima i jonoizmenjivačka i elektromagnetna svojstva. I ne samo da eliminiše toksine, nego i hrani kožu. Glina je redak prirodni material koji u sebi sadrži i nanočestice.

Aktivni ugalj poseduje antibakterijska svojstva i pomaže da se nečistoće i toksini izbacuju iz tela/kože. Odličan je za kožu sklonu aknama i osetljivu kožu. Ima veoma veliku aktivnu površinu, tako da vrlo brzo i efikasno vezuje otpadne materije sa kože.

Blago hrapava tekstura aktivnog uglja omogućava odličan piling, jer dubinski čisti pore, a ujedno izvlači višak ulja iz kože. Aktivni ugalj progresivno čisti problematičnu kožu.

Kombinacijom bentonitne gline i aktivnog uglja postiže se još jači i progresivniji efekat čišćenja kože od toksina, bakterija kao i mrtvog sloja sa površine kože.

Način pripreme
Odgovarajuću količinu ACTIVE C i mlake vode pomešati u posudi (koja nije od metala) u odnosu 2 : 3 (ACTIVE C: voda). Smešu dobro promešati (plastičnom ili drvenom) kašičicom, sve dok se ne dobije kompaktna gusta masa. Nakon toga smeša je spremna za aplikaciju.

Zavisno od željene primene, u ovako pripremljenu smešu mogu se dodavati i: sveže jaje (belanac ili žumanac), usitnjeno voće, povrće, etarska ulja, med, mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mleko, pavlaka i td.), razno sveže ili osušeno bilje, vitamini i slično.

Primena:
ACTIVE C se može koristiti za pripremu raznih maski za lice (protiv akni i mitesera, za čišćenje kože, hidrataciju i odmašćivanje površinskog sloja kože), za negu i rast kose, kao i za druge delove tela: maske protiv strija i celulita, obloge oko zglobova i mišića, tople kupke, piling kože…
Pripremljenu masku potrebno je držati do 30 minuta na koži, a potom skinuti blagim masiranjem vlažnom tkaninom (ili vatom), ili nežnim ispiranjem mlakom vodom.

Primer pripreme maske:

Maska protiv bora
U posudu staviti 2 supene kašike jogurta, 40g izrendane jabuke i dodavati ACTIVE C dok se ne dobije gusta smeša. Masku naneti na lice i držati oko 20 minuta i potom isprati lice mlakom vodom.

Sastav/Ingredients: Glina (clay), aktivni ugalj (activated carbon).

NAPOMENE:

  • ACTIVE C ne bi trebalo dovoditi u kontakt sa metalnim predmetima.
  • Ne preporučuje se nanošenje ACTIVE C maski više od 3 puta nedeljno.
  • Nakon skidanja maske može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, i nestaje za 20-30 min.

VEOMA VAŽNO:

  • Ovaj proizvod može ostaviti crne tragove na odeći, nameštaju i drugim predmetima.
  • Ovaj proizvod nije lek!
  • Ovo uputstvo je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonita i aktivnog uglja u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.
  • Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.
Šifra proizvoda: act0120 Kategorije: , , Oznake: ,
Težina 0.5 kg
brands

Shenemil