TOCOPHEROL E


Compare

30 Dražeja. TOCOPHEROL E – VitUp Pravi vitamini. Dijetski proizvod kojim se podmiruju dnevne potrebe organizma za vitaminom E… Kod stanja zapaljenja, cirkulatornih poremećaja, kao i u PMS sindromu… Zaštitna ulogu pri nastanku karcinoma kod pušača..

3,80 

VitUp! ® PRAVI VITAMINI
Dijetetski proizvod

30 Dražeja. VitUp Pravi vitamini – TOCOPHEROL E je dijetski proizvod kojim se podmiruju dnevne potrebe organizma za vitaminom E. Predstavljaju neophodan dodatak ishrani.

DEJSTVO:
Upotrebom Tocopherol dražeja podmiruju se dnevne potrebe organizma za vitaminom E i nadoknađuje nedostatak u ishrani.


Vitamin E je najvažniji sastojak antioksidansnog sistema ljudskog organizma. Kao vitamin rastvorljiv u mastima nagomilava se u ćelijskim opnama, česticama lipoproteina u krvotoku i u masnom tkivu.

Izuzetno brzo se vezuje za slobodne radikale kiseonika, učestvuje u njihovom gašenju i sprečava nastanak novih slobodnih radikala čime štiti višestruko nezasićene masne kiseline od oksidacije i sprečava oksidaciono oštećenje ćelijskih membrana. 

Povoljan efekat vitamin E u smislu poboljšanja prokrvljenosti i mišićne aktivnosti ispoljava i u stanjima zapaljenja, cirkulatornih poremećaja kao i u premenstrualnom sindromu. Ovaj efekat se objašnjava uticajem vitamina na sintezu prostaglandina.

Takođe se vitaminu E pripisuje i zaštitna uloga u nastanku raka kod pušača s obzirom da je dokazano sprečavanje pretvaranja nitrita u nitrozamine (kancerogene materije). Svim ovim efektima vitamin E doprinosi zaštiti organizma od preranog starenja, održava funkcije nervnog i mišićnog sistema, pospešuje vitalnost i ukupnu aktivnost.

NAČIN PRIMENE
Deca i odrasli: 1 dražeja dnevno.

NAČIN ČUVANJA
Čuvati u originalnom pakovanju.
Čuvati van domašaja dece.

ROK UPOTREBE
3 godine. Ne sme se koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

PAKOVANJE: 30 dražeja

.

Šifra proizvoda: 244676p Kategorija: Oznake: ,
Težina0.1 kg