MAYBE BABY test za ovulaciju


Mini mikroskop. MAYBE BABY OPTIKS je mini mikroskop, za individualno određivanje plodnih i nepolodnih dana u menstrualnom ciklusu žene. Svakodnevnom upotrebom, koristeći pljuvačku kao uzorak, žena može sama, u kućnim uslovima, pratiti svoj mesečni ciklus.

78,05 EUR

Mini mikroskop. MAYBE BABY OPTIKS je mini mikroskop.

Služi za individualno medicinsko dijagnostičko određivanje plodnih i nepolodnih dana u menstrualnom ciklusu žene.

Svakodnevnom upotrebom, koristeći pljuvačku kao uzorak, žena može sama, u kućnim uslovima, pratiti svoj mesečni ciklus i odrediti dan ovulacije, kao i pratiti dane u kojima seksualni odnos može dovesti do začeća.

Menstrualni ciklus žene obuhvata vreme od početka jedne, do početka druge menstruacije. U sredini ciklusa javlja se ovulacija – vreme sazrevanja jajne ćelije. U vreme sazrevanja (ovulacije) jajne ćelije, sazreva i služokoža materice, koja je u stanju da primi oplođeno jajašce.

Napomena:

Do začeća može doći posle oslobađanja jajne ćelije – ovulacije. Ženska jajna ćelija je sposobna za oplodnju najviše 48 časova posle ovulacije, a spermatozoidi zadržavaju oplodnu moć i do četiri dana posle ejakulacije.

To znači da do začeća može doći u slučaju seksualnih odnosa u periodu 3-4 dana pre, na sam dan ili 2-3 dana posle ovulacije. Ovaj period PLODNIH DANA procenjuje se na sedam dana sredine ciklusa. Svakodnevnom upotrebom Maybe Baby, pouzdanao se određuje SEDAM PLODNIH DANA.

Kako se pomoću Maybe Baby određuju plodni dani i neplodni dani?

Dokazano je da povećani nivo estrogenih hormona u vreme PLODNIH DANA, utiče na povećan sadržaj soli u pljuvački.

Tih dana, u osušenom uzorku pljuvačke, mikroskopom se mogu videti kristali soli, zbog kojih slika dobija izgled lišća paprati, te se kaže da PLODNE DANE karakteriše PAPRASTA STRUKTURA.
Na dan ovulacije, nivo estrogenih hormona, kao i soli u pljuvački je najveći, pa je i papratska struktura najgušća.

Za vreme ostalih plodnih dana, zapaža se MEŠOVITA STRUKTURA – grančice paprati se pojavljuju na pojedinim delovima slike.
U vreme NEPLODNIH DANA, u pljuvački nema izražene koncentracije soli, pa slika ima TAČKASTU STRUKTURU – nema paprati.

Drugim rečima:
Ima    PAPRATI – PLODNI DANI,
Nema PAPRATI – NEPLODNI DANI.

Šifra proizvoda: 36966p Kategorija: Oznake: ,
Težina 0.15 kg