, ,

Immunotrofina d

Sibex Line

Immunotrofina d – 200 ml, sirup

Koristi se kod:
– Uvećanog “trećeg krajnika”
– Upale srednjeg uha
– Oslabljenog imuno sistema

14,82 EUR

Immunotrofina d – 200 ml, sirup

Za zdravo odrastanje!
Prilikom izbora preparata za dete najvažniji kriterijumi su bezbednost, efikasnost, kvalitet i standard proizvodnje, kao i komfor doziranja.

Na prelazu godišnjih doba, a posebno u zimskoj sezoni, usled čestih infekcija gornjih respiratornih puteva kod dece se može razviti poremećaj u imunom odgovoru što najčešće dovodi do kompenzatornog uvećanja limfnog tkiva – krajnika, kako nepčanih (tonzila), tako i tzv. “trećeg krajnika” (adenoida).

Ovo uvećanje otežava prolaz vazduha, dovodi do izmene epitela nosa i ždrela, dete hrče noću, a može doći i do prestanka disanja u trajanju od 5-10 sekundi (noćna apnea). Kako se hormon rasta sintetiše tokom spavanja, kod dece dolazi i do poremećaja u rastu i razvoju. Pošto vazduh biva udahnut najčešće kroz usta, to olakšava ulazak virusa i bakterija i dovodi do upala ždrela, krajnika, bronhitisa, upala srednjeg uha i nagluvosti.

Ovaj začarani krug treba prekinuti adekvatnim tretmanom, a cilj je da se ponovo uspostavi željeni metabolizam limfnog tkiva čime se poboljšava sposobnost organizma da se bori sa infekcijama, dok praktično kod dece dovodi do olakšanja simptoma – disanje, spavanje i sinteza hormona rasta se vraćaju na fiziološki nivo.

Koristi se kod:
– Uvećanog “trećeg krajnika”
– Upale srednjeg uha
– Oslabljenog imuno sistema

Immunotrofina d rastvor je dodatak ishrani koji sadrži:

β-glukan – prirodna supstanca izolovana iz pekarskog kvasca, koja pripada grupi supstanci koji su imuno-regulatori. β-glukan je rastvorljivi bioaktivni polisaharid, unapređena forma fosfoglukana, wellmune 1.3/1.6 koji:
pojačava nespecifični i specifični imuni odgovor
povećava broj cirkulišućih neutrofila
pojačava efekat terapije antibioticima
aktivira makrofage, polinukleare u T limfocite.

β-glukan ima sposobnost da inhibira replikaciju virusa u najranijem stadijumu infekcije, zbog čega se njegova primena preporučuje u početnim fazama lečenja infekcija, kao i u prevenciji pojave respiratornih infekcija na početku sezonskih epidemija.

Arginin je jedna od 20 esencijalnih aminokiselina koja učestvuje u proizvodnji energije i neophodna je u dečjem uzrastu jer:
– doprinosi imunitetu
– doprinosi sintezi hormona rasta
– doprinosi vitalnosti

Jod je hemijski element, snažan antioksidans koji je neophodan za stvaranje hormona štitaste žlezde, važan u imunom odgovoru, energetskom metabolizmu i formiranju limfnog prstena. Jod je i antiseptik, deluje na uzročnike virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Vitamin B5 ecencijalan u zaštiti sluznice, proizvodnji antitela, ključan je u stvaranju eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), polnih hormona i hormona stresa, deluje protivupalno.

Vitamin B6 neophodan za pravilnu funkciju imunog i nervnog sistema, pospešuje produkciju hemoglobina omogućavajući gvožđe u većim količinama. Učestvuje i u proizvodnji preko 60 različitih hormona, enzima, prostaglandina i neurotransmitera.

Vitamin B12 pozitivno utiče na koncentraciju, rast i formiranje crvenih krvnih zrnaca (nedostatak je uzrok perniciozne anemije). Bitan je i za proizvodnju genetskog materijala u ćelijama, održavanje zaštitnog omotača oko nerava (mijelin).

Vitamin D3 potreban za efikasno funkcionisanje imunog sistema, esencijalan u razvoju kostiju i zuba i boljoj funkciji mišića, doprinosi i smanjenju učestalosti infekcija uha.

Doziranje:5 do 10 ml dnevno

Sastojci: voda, prečišćena, fruktoza; arginin; beta glukani iz kvasca (Saccharomyces cerevisiae); limunska kiselina; aroma vanile; konzervansi: natrijum-benzoat, kalijum-sorbat; zgušnjivač: ksantan guma; vitamin B5 (kalcijum-D-pantotenat); vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid); vitamin B12 (cijanokobalamin), vitamin D3 (holekalciferol); prirodni karamel iz saharoze; kalijum-jodid.

Pakovanje: 200 ml

Šifra proizvoda: 329496p Kategorije: , , Oznake: ,
Težina0.25 kg
brands

Sibex Line