Matični Mleč u kesicama
Dobijen Liofilizovanim postupkom
Matični Mleč je prirodni proizvod pčela radilica sa pozitivnim efektom na zdravlje i vitalnost organizma. Matični mleč je bogat vitaminima i mineralima. Od vitamina najviše su prisutni predstavnici B kompleksa, kao i vitamini A, C, D, i E.
Sadrži minerale i oligoelemente (gvožđe, sumpor, magnezijum, mangan, hrom, silicijum, srebro, fosfor…). Takođe ima baktericidno delovanje, sprečavajući razvoj patogenih bakterija, virusa i protozoa.
Ovo svojstvo može poticati od kisele reakcije mleča (ph vrednost oko 3,6) a verovatnije je da antibiotske osobine potiču od prirodnih prisutnih supstanci baktericidnog delovanja.
Nakon vađenja iz matičnjaka mleč se dalje prerađuje po nekom od postupaka, a najčešce primenjivani je liofilizacija. Liofilizovani proizvodi matičnog mleča se odlikuju smanjenom zapreminom, većom trajnošću, lakšim transportom i upotrebom.
Zbog svog bogatog sastava i povoljnog dejstva na organizam, matični mleč se preporučuje za održavanje vitalnosti organizma. Od davnina je poznata upotreba preparata matičnog mleča kod osoba iscrpljenih bolešću. Svoju primenu matični mleč nalazi i kod starijih osoba i za povećanje otpornosti kod dece.
Doziranje: Jedna kesica 1 do 2 puta dnevno.
Način upotrebe: Sadržaj kesice staviti pod jezik i otopiti u ustima.
Način čuvanja: Zaštićeno od svetlosti i vlage na sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.
Upozorenja:
- Ne prekoračivati preporučenu dnevnu količinu.
- Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.
- Proizvod nije terapisko sredstvo.
- Proizvod ne treba da upotrebljavaju osobe preosetljive na med, druge proizvode od pčela i polen.
Pakovanje: 7 kesica