POLIVIT B


Compare

30 Film tableta. POLIVIT B vitamini B kompleksa. Ulaze u sastav enzima koji regulišu metabolizam uglejenih hidrata, masti i belančevina. Vitamini B grupe čine funkcionalnu celinu, jer skoro svi učestuju u oksido-redukcionim procesima ćelijskog metabolizma

360,00 дин.

30 Film tableta. POLIVIT B vitamini B kompleksa. Ulaze u sastav enzima koji regulišu metabolizam uglejenih hidrata, masti i belančevina. Vitamini B grupe čine funkcionalnu celinu, jer skoro svi učestuju u oksido-redukcionim procesima ćelijskog metabolizma.

Često se javlja istovremena hipovitaminoza više vitamina ove grupe, jer se dobijaju iz istih prirodnih izvora. To je i razlog zašto se primenjuju u kombinaciji. Koriste se kod indikovanih stanja i retapija hipovitaminoza ( beri-beri, pelagra, glositis, helitis, aribofavinoza), u toku i polse primene lekova (citostatici, izoniazid, cikloserin, hidralazin, oralni kontraceptivi sa estrogenom), dugotrajne dijareje ili kod primene antibiotika koji utiču na promenu crevne flore. Takođe, u toku trudnoće i laktacije.Sadržaj: Tiamin (tiamin-nitrat), Riboflavin, Kalcijum-pantotenat, Nikotinamid, Cijanokobalamin, P-aminobenzojeva kiselina i Piridoksin-hidrohlorid.

Preporučuje se za odrasle, 1-2 film tablete dnevno, a u terapiji 3-4 film tablete dnevno.
Preporučuje se za decu: 1 film tabletu dnevno, a u terapiji 2-3 film tablete.

Većina opisanih vitamina pokazuje vrlo malu toksičnost i blaga neželjena dejstva, kada su dati u dozama koje se preporučuju u terapiji.

Šifra proizvoda: 2861p Kategorija: Oznake: ,