, , ,

Octenisept rastvor 250 ml

Schülke

Compare

Poštovani, ovaj proizvod je trenutno dostupan za naručivanje.

Octenisept® rastvor – 250 ml

Efikasan rastvor za tretmane kože, sluzokože i rana.

OCTENISEPT je široko primenjiv preparat, kako za mlade i stare osobe, tako i muškarce i žene trudnice i porodilje, za sve pacijente nezavisno od imunološkog statusa…

1.920,00 дин.

Octenisept® efikasan rastvor za tretmane kože, sluzokože i rana.

Octenisept® je široko primenjiv preparat i to za:
– Mlade i stare osobe
– Muškarce i žene
– Trudnice i porodilje
– Sve pacijente nezavisno od imunološkog statusa.

Octenisept® je lak za upotrebu, jer je:
– Bezbojan i odmah spreman za upotrebu
– Dobra vidljivost polja inspekcije
– Ne ostavlja mrlje
– Jednostavan je za upotrebu

Octenisept® se jako dobro podnosi, jer u monogim pregledima se pokazalo da Octenisept:
– Ima jako obru lokalnu podnošljivost
– Pospešuje zarastanje rana
– Besprekorne farmakokinetike i toksikološki bezbedan
– Aktivna supstanca Octenidin se ne resorbuje

Octenisept® ima širok antimikrobni spektar protiv:
– Bakterija uključujući Chlamydiei Mycoplasme
– Svih vrsta gljivica
– Virusa uključujući HBV, HIV
– Protozoa kaonpr. Trichomonas

Octenisept® nudi visoku sigurnost, jer:
– Vremekontaktnog dejstva je 1 min. , nema čekanja upraksi
– Dugotrajno profilaktično dejstvo
– Očuvano dejstvo i uz prisustvo sekreta

Sastav:
100 g sadrži: Octenidindihydrochlorid – 0,1g , 2 – Phenoxyethanol – 2,0 g u vodenom rastvoru.

Osobine i dejstvo:
Anti-mikrobno dejstvo se ogleda u baktericidnom (aerobnom i anaerobnom spektru multirezistentnih uzročnika, tvrdokornih infekcija), fungicidnom, spektru protozoa (uključujući Chlamydia trahomatis, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealiticum), a i delovanju protiv lipofilnih, hepatitis B, HIV, Herpes, virusa. Spektri dejstva 2 – Phenoxyethanola i Octenidindihydrochlorida se izuzetno dobro upotpunjuju sinergističkim na~inom delovanja.

Klinička ispitivanja dejstva na sluzokožu vagine i usne duplje pokazuju značajnije smanjenje uzročnika infekcije u odnosu na ostale preparate. Antiseptik je pokazao kako trenutno, tako i produženo dejstvo. Aktivna supstanca Octenidindihydrochlorid se preko kože i sluzokože ne resorbuje, a 2-Phenoxyethanol samo u subminimalnim dozama. Preparat je diskretno gorkog ukusa.

Indikacije:
Antiseptični tretman kože, sluzokože i prelaznog epitela dece i odraslih, pre operativnih zahvata ili dijagnostičkih procedura (npr. za dezinfekciju kože i sluzokože pre carskog reza, pre vaginalnih pregleda, pre, za vreme i postnatalne manipulacije, pre stavljanja urinarnih katetera, arterijskih i venskih linija).

Preventivni antiseptični tretmani rana, sluzokoža i terapijski tretman inficiranih regija na sluzokožama, ranama, tokom svih hiruških intervencija i abdominalnih ispiranja septi~nih procesa, uključujući i plastičnu hirurgiju (npr. tretiranje opekotina, rana tokom i nakon hiruških intervencija , u cilju prevencije infekcija i stvaranja ožiljnog tkiva) i vaskularnu hirurgiju (npr. tretmani dijabetičnog stopala , Ulcus Cruris-a i dekubitnih rana).

Uurogenitalnoj regiji (npr. vaginalna ispiranja, pre i za vreme histerektomija, antiseptični tretmani epiziotomija, saniranje colpitis-a, infektivnih procesa dostupnih regija muških polnih organa, u tretmanima veštačke oplodnje).
Uanorektalnoj regiji (npr. pre tretmana hemoroida, za saniranje fisura).
Utraumatologiji (npr. antiseptični tretmani otvorenih preloma kostiju).

U oftalmologiji (npr. preoperativna priprema, tokom operativnih zahvata i antiseptični tretmani infektivnih procesa oka i okolne regije, pri čemu se prema uputstvu proizvodjača koriste određena razblaženja Octenisept-a, Aqua bidestilata-om).
U stomatologiji i oralnoj hirurgiji (npr. pre ekstrakcije zuba , kiretaža , apikotomija , čisćenja i lečenja korena zuba, saniranje infektivnih procesa na sluzokoži usne duplje).

Primena: Direktnom aplikacijom pomoću tupfera, sprejanjem ili ispiranjem (npr. u usnoj duplji).

Doziranje: Naneti na obolelo mesto i ostaviti da deluje 1 minut. Kod ispiranja usne duplje, se sa oko 20 ml. Octenisept-a ispira lagano i energično 20 sekundi i ostavlja se da deluje 1 minut.

Trudnoća i dojenje: Pošto aktivne supstance antiseptika nisu resorptivne, indikovan je i kod trudnica i kod žena u laktaciji.

Starosna struktura pacijenata: Octenisept je primenjiv kod svih starosnih struktura, od novorodjenčadi do gerontoloških pacijenata, nezavisno od imunodeficijentnog statusa.

Nuspojave: Kod poznate preosetljivosti na neku od komponenti preparata, antiseptik se ne primenjuje.

Neželjena dejstva: Kod nekih osoba se, pri ispiranju usne duplje, može pojaviti diskretno gorak ukus koji traje do 60 minuta, uzrokovan vezivanjem aktivnih komponenti antiseptika za tretiranu površinu i time produženim antimikrobnim dejstvom.

Specijalna upozorenja za bezbednu primenu: Octenisept ne sme da se koristi zajedno sa drugim dezinficijensima (posebno preparatima PVP Joda) i lokalnim antibiotskim preparatima, zbog mogućih interreakcija, umanjenog dejstva ili kontraefekata.

Octenisept ne bi trebao da se progita ili popije u većim količinama, zbog mogućih stomačnih tegoba. Antiseptik treba držati van domašaja dece!

Pakovanje: 250 m, sa ili bez raspršivača i dozatora. Rok trajanja: 60 meseci.

Preporuka: Preporučljivo je, ako se preparat razblažuje, da se razblažuje sa Aqua bidestilata-om.

Šifra proizvoda: 288691p Kategorije: , , , Oznake: ,
Težina0.3 kg
brands

Schülke