-10%
, , , , , , , , ,

ZLATNA MAKA u prahu 100 grama


Sadržaj 100gr. gelatiniziranog praha organske make

– 100% Čista, prirodna maka (bez dodataka)

– Najekonomičnije pakovanje
– Za individualne potrebe 45-60 dana
– Prah – najprirodniji i najjednostavniji način za dugoročno konzumiranje
– 100% Organski proizvod
– Indeks gelatinizacije: 99,6% – povećana koncentracija aktivnih supstanci, brža i bolja apsorbcija

1.380,00 RSD 1.530,00 RSD

Zlatna Maka ima zadivljujuće dejstvo zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji nutritivnih elemenata a pre svega zahvaljujući onim sastojcima koji se nalaze samo u maki. Maka sadrži 59 % ugljenih hidrata, 14 % biljnih vlakana, 9% proteina i 2% masti uz skoro 60 različitih fitonutrijenata pa je njena nutritivna vrednost jako visoka, poput žitarica kao što su pšenica ili pirinač.

Opšta dejstva:

– Adaptogen
– Uspostavlja hormonalni balans
– Reguliše hormone i neguje endokrini sistem
– Prirodni energetik i revitalizator
– Povećava fizičku izdržljivost i energiju
– Otklanja hronična stanja umora i stresa
– Umanjuje depresiju i anksioznost
– Stimuliše rad mozga
– Podstiče memoriju i mentalne sposobnosti
– Poboljšava cirkulaciju
– Balansira telesnu težinu
– Pomaže u stvaranju mišićne mase na prirodni način
– Moćan antioksidant
– Jak afrodizijak
– Vraća dobro raspoloženje i podiže energiju

Zlatna maka (maka peruvia) sa svojim jedinstvenim nutricionim sastavom, pripada grupi najefikasnijih adaptogena za ljudski organizam. Adaptogeni su definisani kao supstance koje imaju sposobnost da usklade i harmonizuju reakcije tela na fizičke, hemiske, biološke i psihičke, kao i spoljašnje i unutrašnje nadražaje.

Adaptogeni su netoksične biljke, čija svojstva, to jest, hemijski sastav, vrlo efikasno utiču na zdravlje ljudi, posebno kada je reč o smanjenju stresa i na mentalnom i na fizičkom nivou. Tako recimo, glukozinolati koji ulaze u sastav make, štite čitav centralni nervni sistem.
Jednostavno rečeno, adaptogeni, pomažu organizmu čoveka da se prilagodi stresnom okruženju.

Koji su mehanizmi delovanja make?

Pre svega, maka sadrži jedinstvene alkaloide: makaide i makaene, koji putem trasmiterskih, neuroloških veza utiču na pravilan rad hipofize i hipotalamusa u našem mozgu, koji posredno utiču na kompletnu ravnotežu rada svih vitalnih funkcija u organizmu čoveka. Veoma je važno istaći da hemijski sastav make, koje nema ni jedna druga biljka veoma efikasno održava čitav endokrini sistem, što znači da reguliše pravilan rad svih hormona u organizmu. Odatle potiče uticaj make na sve disbalanse endokrinih žlezda u telu, gde pre svega spadaju polni, tireoidni i nadbubrežni hormoni. Maka sadrži sterole kao što su: kaposterol, sitosterol, betasitosterol i zajedno sa aminokiselinama kao što su linolenska, palmitinska i oleanska ima direktan uticaj na povećanje energije, mentalne i fizičke snage, izdržljivosti, libida, plodnosti, potentnosti i očuvanju vitalnosti svih organa čoveka.

Zlatna maka bi trebalo da se uzima u dnevnoj dozi, minimum 2gr do 5gr gelatiniziranog praha ili 3×2 do 3 kapsule. Doziranje može da se poveća prema individualnim potrebama. Jedna ravna kafena kašika = 2gr.

Važno je napomenuti da ako uzimate manje od preporučene dnevne doze, verovatno ce željeni rezultati izostati. Najbolje je početi sa dnevnom dozom od 2-3gr. a zatim je povećavati, u zavisnosti od individualne reakcije organizma.Kako koristiti prah:

Prah zlatne make pomešati sa: sokom, voćnim jogurtom, čajem, cedevitom, vodom….

Recept:Najbolje lično iskustvo: 1 kašičica cedevite u pola čase vode i 1 kašičica praha zlatne make. Promutiti i popiti.

Pakovanje: 100 grama praha

Težina 0.25 kg