ČAJ KOD VISOKOG KRVNOG PRITISKA – Moć bilja
Sastav:
List breze (Betulae folium)
List sa cvetom gloga (Crataegi summitates)
Plod šipurka (Cynosbati fructus)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Koren odoljena (Valerianae radix)
Herba bele imele (Visci albi herba)
Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži kardiotonične amine, biogene amine, proteine, polipeptide, alkaloide, germakranolide, poliacetilene, seskviterpenske ketone i kiseline, triterpene, iridoidne monoterpene – valepotrijate, sterole, cijanogene glikozide, oligomerne procijanidine, lektine, flavonoide, tanine, saponine, lignane, fenil karbonske kiseline, organske kiseline, polisaharide, pektine, etarska ulja (bogata proazulenom), karotin i vitamine C, E i K.
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod visokog krvnog pritiska utiču na bolju prokrvljenost srčanog mišica, deluju diuretično a pokazuju i umirujući i anti-stresni efekat, čime povoljno deluju na normalizovanje povišenog krvnog pritiska.
Upotreba ČAJA KOD VISOKOG KRVNOG PRITISKA preporučuje se: u slučaju hipertenzije uz odgovarajući higijensko-dijetetski režim.
Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod visokog krvnog pritiska.
Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Aktivni sastojci biljaka koje ulaze u sastav ove čajne mešavine mogu uticati na metabolizam pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi Čaja kod visokog krvnog pritiska uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.
Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 200 g hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat, procediti. Piti tri puta dnevno po 200 g nezaslađenog čaja posle jela.
Pakovanje: 100 g
ČAJ KOD VISOKOG KRVNOG PRITISKA – Moć bilja