Odstranjivač krpelja

MedicoPharm

Compare

Odstranjivač krpelja

280,00 дин.

Odstranjivač krpelja

Krpelji najčešće borave na vrhu visokih trava gde čekaju prolazak životinje (i čoveka) na koju se posle identifikacije sa mirisom zakače pomoću posebnih kuka na prednjim nogama. Ubod krpelja je bezbolan tako da je nakon boravka u prirodi neophodno pregledati kožu celog tela. Posebnu pažnju treba posvetiti kontroli mesta sa nežnomkožom, dok je kod dece neophodna kompletna kontrola.

Krpelji, prenosioci uzročnika lajmske bolesti, aktivni su na zelenim površinama od ranog proleća sve do kasne jeseni, te se u ovom periodu valja čuvati njihovog uboda i posle svakog boravka u prirodi detaljno pregledati svaki deo tela i odeće.

Najbolji način zaštite od ove bolesti jeste, naravno, sprečavanje uboda krpelja, a kada se ipak desi da vas ubode, potrebna je brza reakcija i pravilno uklanjanje krpelja iz kože. Veoma je važno izvaditi krpelja što pre, odnosno u prva 24 sata nakon uboda. Izvanredno dobro i pouzdano rešenje da odstranite krpelje iz kože tela su plastični ODSTRANJIVAČI KRPELJA. Posle vađenja krpelja mesto uboda treba
dezinfikovati.

ODSTRANJIVAČ KPELJA je napravljen za celu porodicu, isto tako može se koristiti i kod životinja. Veoma je kompaktan i lak za nošenje, npr. može biti prikačen na privezak za ključeve ili ogrlicu za životinje, takođe se uklapa u vaš novčanik.
ODSTRANJIVAČ KRPELJA je odlično sredstvo za izlete u prirodi i kampere

Dostupan u 3 boje: providan, zelene i narandaste boje.

Šifra proizvoda: 23282mep Kategorija: Oznake: ,
Težina0.1 kg
brands

MedicoPharm